top of page
Utsikt Panorama sol.jpg

OPEN HOUSE STOCKHOLM 

DIGITALT PROGRAM 2021

180917_Hangar 5_ICA_Maxi.jpg

NCC Hangar 5

Mitt i Brommastaden, precis intill handelsplatsen Bromma Blocks och Stockholms största och mest intressanta stadsutvecklingsområde just nu, utvecklar NCC ett nytt kontorskvarter och kommersiellt nav. I kvarteret Hangar 5 skapar vi moderna, flexibla och  inspirerande lokaler samt en grönskande innergård.

Sergelhuset

Sergelhuset är ett ny- och ombyggnadsprojekt som pågått mitt i Stockholms city sedan 2017. Fastigheten, som består av tre huskroppar, är en del av det större stadsutvecklingsprojektet Sergelstan. Vid utvecklingen har fokus legat på att skapa en plats där människor kan trivas. Nu står huset snart klart med nya kontor, eventytor, bostäder, restauranger, butiker och upplevelser

TMRW.Vasakronan.Sergelstan.View.4.Master

Häng med till nya Campus Albano digitalt

Campus Albano ska bli ett vetenskapligt nav som knyter ihop universitetshuvudstaden Stockholm och bildar ett hållbart campus med utbildningsmiljöer för studenter och forskare. Här byggs också cirka 1 000 studentbostäder och lokaler för kommersiell service.

Albano_GataC.jpg
medborgarhuset.jpg

Följ med in i Medborgarhusets nyrenoverade lokaler!

Medborgarhuset har genomgått en omfattande renovering under åren 2016-2020. Våra guider berättar om vad som hänt i huset under renoveringen, vad är nytt och vad är bevarat. Få en unik video-visning av husets lokaler som vanligtvis inte är öppna för allmänheten.

Bobergsskolan_Foto-Mattias Hamren_SISAB__EJ till tredje part.jpg

Ladda ner SISAB Skolkultur appen nedanför

Appen innehåller fyra olika konst- och arkitekturrundor utomhus: en som visar Östra Reals gymnasium, en som visar Bobergsskolans exteriör, en som berättar ingående om fyra skolor och en förskola i Älvsjö, samt en som mycket kortfattat beskriver några skolor på Södermalm.

20201215-castellum_slakhuset_exterior--750009831-rszww1600-83.jpeg

Slakthusområdet

I Slakthusområdet, som är en del av Söderstaden och utvidgningen av Stockholms innerstad, pågår ett planarbete som syftar till att utveckla en modern stadsdel där bostäder, handel, kultur och företagande samexisterar. Castellum har i dagsläget fyra byggnader i området.

På Castellum arbetar vi för att aktivt bidra till att förverkliga visionen för området – att skapa Stockholms skarpaste stadsdel. 

Hagastaden

Hagastaden växer fram ovanpå en avancerad överdäckning av motor- och järnväg mellan Vasastan och Karolinska. Redan bor över 4000 personer här och området har lockat till sig ett kunskapsintensivt näringsliv inom life science. Här finns exempel på arkitektur i framkant; Stockholms högsta bostadshus, Norra Tornen, Aula medica och Cederhusen helt byggda i trä. Kom och få en inblick i vad området har varit, är och ska bli. 2030 är Hagastaden färdigbyggd.

Hagastaden 2021 Foto Lennart Johansson Stockholms stad.jpg
Norra-Djurgårdsstaden_02_Bild_Eva-Nielsen_Stockholms-stad.jpg

Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Ett av stadens utpekade hållbarhetsprofilområden.

 

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken och Hjorthagen i norr till Värtahamnen och Loudden i söder. Utvecklingen sker till stor del på områden som tidigare använts för hamnverksamhet, gasproduktion och annan industriverksamhet.

bottom of page