top of page
20201215-castellum_slakhuset_exterior--750009831-rszww1600-83.jpeg

SLAKTHUSOMRÅDET
CASTELLUM

I ett av Stockholms mest spännande områden är Castellum med och skapar Stockholms skarpaste stadsdel.

I Slakthusområdet, som är en del av Söderstaden och utvidgningen av Stockholms innerstad, pågår ett planarbete som syftar till att utveckla en modern stadsdel där bostäder, handel, kultur och företagande samexisterar. Castellum har i dagsläget fyra byggnader i området.

På Castellum arbetar vi för att aktivt bidra till att förverkliga visionen för området – att skapa Stockholms skarpaste stadsdel. Det gör vi genom att addera fler attraktiva och moderna arbetsplatser att längta till i takt med att området utvecklas. Vi vet hur man skapar framgångsrika arbetsplatser som möter dagens krav på tekniska lösningar, samtidigt som miljöerna tar hänsyn till människors behov.

Ambitionen är att Slakthusområdets tradition ska bevaras. Områdets dynamik skapas genom ett möte mellan gammal och nytt där kulturhistoriskt intressanta byggnader står sida vid sida med den nya arkitekturen. Historien tas också tillvara genom att många av de publika verksamheterna kommer vara kopplade till bland annat mat, dryck och evenemang.
Läs mer om hur hela området utvecklas på Stockholms stads hemsida.

strukturplan-med-t-baneuppgangar_big.webp

I och med utvecklingen av Slakthusområdet så planeras även tunnelbanans blåa linje att dras om och få en ny station inne i Slakthusområdet. Den nya stationen hamnar precis vid den centrala parken och Castellums byggnader - precis där ditt företag också vill vara.
Läs mer om hur Stockholms läns landsting arbetar för den nya tunnelbanan.

Tillsammans med några av de andra fastighetsaktörerna i området genomför vi ett varumärkesarbete för att tillvarata områdets kvaliteteter. Arbetet har bland annat resulterat i att vi tagit fram en inspirerande film om Slakthusområdet.

Läs mer om Castellum och Slakthusområdet på https://www.castellum.se/vara-projekt/slakthusomradet/

Vi skissar på morgondagens arbetsplatser i Slakthusområdet

HUR ÄR DET PÅ JOBBET?

Ljust, luftigt och motiverande. För att du som hyresgäst ska kunna nå uppsatta mål lägger Castellum stor vikt vid sånt som gör att ni kan fokusera på arbetet. Rätt digitala förutsättningar, möjlighet att arbeta överallt och var som helst i lokalerna. Det är sånt som Castellum tänker på när vi utvecklar arbetsplatser.

FRAMGÅNGSRIKARE ARBETSPLATSER

Castellum arbetar med människan i fokus. Att skapa arbetsplatser som bidrar till människors hälsa och välmående är viktigt för oss. Vi arbetar bland annat med WELL, en internationell byggstandard som fokuserar på människors hälsa och välmående och tar sin utgångspunkt i sju koncept; luft, vatten, kost, ljus, motion, klimat och mentalt välbefinnande. Castellum har kunskaper och erfarenheter från många olika typer av projekt och ett stort nätverk av kvalificerade samarbetspartners. Vi kan erbjuda stöd i att skapa en hälsosammare arbetsplats.

Från Castellums interna utvecklings- och visionsarbete: Idéförslag från arkitektkontoret Rippelino.

190320_charkuteristen_ripellino-arkitekter.jpeg
rendering-07_2.webp

Idéförslag från Tengbom arkitekter.

Tengboms idé i vinterskrud.

winter-render-new-072.webp
bottom of page