top of page

Arkitekt och författare Laila Reppen tar plats som ambassadör för Open House Stockholm

Vi är glada att tillkännage att Laila Reppen, arkitekt och författare, är Open House Stockholms nya ambassadör. Laila är en framstående profil inom svensk arkitektur, känd för sitt arbete med att dokumentera och sprida kunskap om vardagsarkitektur.

 

Laila har tillsammans med kollegor skrivit flera böcker om svensk bebyggelsehistoria och arkitektur, med målet att höja kunskapsnivån och främja välgrundade beslut vid förvaltning och utveckling av vårt byggnadsbestånd. Tillsammans med Cecilia Björk mottog Laila Reppen Sveriges Arkitekters Kritikerpris 2016 för sitt mångåriga arbete för att sprida kunskap om kulturhistoriska kvaliteter i vardagsarkitekturen.

 

Utöver sitt författarskap undervisar Laila inom byggrelaterade utbildningar och är ledamot i Skönhetsrådet, som är rådgivande inom frågor som berör stadsmiljön. Hon är även engagerad i Samfundet S:t Erik.

 

Som ny ambassadör för Open House Stockholm kommer Laila att vara en viktig del av festivalens arbete. Hon ingår i referensgruppen och arbetar med att ta fram programmet för årets festival.

 

– Open House Stockholm ger allmänheten gratis information och gratis glädje. Jag gillar själv att promenera runt och titta på och fotografera byggnader, men med denna festival får vi en ytterligare dimension – vi får komma in och någon guidar och berättar om byggnaden eller platsen, säger Laila.

 

Open House Stockholm är en årlig festival som ger allmänheten möjlighet att gratis utforska stadens mest unika och spännande byggnader och platser. Festivalen syftar till att öka förståelsen och uppskattningen för arkitektur, samhällsbyggnad och stadsutveckling.

 

– Vi är oerhört glada att Laila Reppen har tackat ja till att bli vår nya ambassadör. Hennes djupa kunskap och engagemang för arkitekturens kulturhistoriska kvaliteter kommer att vara en ovärderlig tillgång för vårt arbete att inspirera allmänheten, säger Joanna Messmer, projektchef för Open House Stockholm.

 

Om Open House Stockholm

Open House Stockholm är en del av det globala nätverket Open House Worldwide som finns i cirka 60 städer runt om i världen. Festivalen ger gratis tillgång till intressanta byggnader, platser och utrymmen som vanligtvis är stängda för allmänheten. Genom guidade turer, stadsvandringar och föreläsningar syftar festivalen till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande.

Comments


  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page