top of page
Sergelhusen_Ina Andreolli_08.jpg

OH! POPUP

Delta i våra popup-event för att få försmak inför årets festival!

popup2x1.webp

Guidad cykeltur: Från kaj till kaj

Häng med på ett popupevent där vi cyklar genom Stockholms innerstad från kaj till kaj, med start i Frihamnen och avslut i Tanto. En guidning i oväntad, okänd eller alltför självklar infrastruktur.

 

Staden är full av funktionsarkitektur som haft avgörande betydelse för Stockholms utveckling till storstad. Vad är det? Vad har det betytt? Vad spelar det för roll idag?

Se Stockholm från cykelsadeln och bli guidad av Hampus och August i lådcykeln. Under cykelturen kommer du att få veta godbitar om Stockholms infrastrukturhistoria, kryddat med tips om årets OH-festival.

 

Datum: 2 september 2023

Tid: Samling kl. 10.00 vid Magasin 3, Frihamnsgatan 28

Kostnad: Open House Stockholm är alltid gratis

Praktisk info: Cykelturen tar ca 2 timmar. Du behöver ha med dig en egen cykel för att kunna vara del av denna tur. Vi cyklar i ett lugnt tempo tillsammans. Guidningen kommer att hållas på svenska. Välj kläder efter väder.

Tidigare popup-event

Cykeltur på Djurgården

- Tänk dig om Central Park i New York vore 750 år äldre. Att man etablerade ett femtiotal unika, kulturella och historiska besöksmål runt om i parken och till sist la allting intill vattnet.

- Lite som Djurgården menar du?

 

Den 28 juni 2023 bjöds deltagarna på en guidad cykeltur där de fick se ett tvärsnitt av stadens gröna och kulturella nav Djurgården. Från Blå porten rundade vi ön, över Blockhusudden till Galärvarvet. Cykelturen avslutades med en AW på Djurgårdsbrons restaurang och bar. Stort tack till alla som deltog!

Guide var Hampus Busk, grävande kulturhistoriker samt arkivarie på Stockholms stadsarkiv. Genom guidningen satte han Stockholms gröna hjärta i dåtid, nutid och framtid.

bottom of page