top of page

OH! POPUP:s guidade cykeltur: Solsken, historia och tillgänglighet


Under en solig och varm sommardag gick årets första OH! POPUP-event av stapeln med en guidad cykeltur runt Hammarby sjö. Eventet leddes av Hampus Busk, grävande kulturhistoriker och arkivarie vid Stockholms stadsarkiv samt ambassadör för Open House Stockholm, och lockade till sig ett stort antal entusiaster för arkitektur- och samhällsbyggnad.

 

Turen startade på Fjällgatan, där deltagarna fick njuta av en av Stockholms mest ikoniska utsikter, och fortsatte sedan ned och runt Hammarby sjö.

 

Under cykelturen gjorde gruppen flera stopp för att bli guidade i stadens arkitektur och utveckling, med särskilt fokus på årets tema: tillgänglighet. Vid varje stopp fick deltagarna lära sig om vad som tidigare funnits på platserna runt Hammarby sjö och vad som lett till att de ser ut som de gör idag samt hur man arbetat med att förbättra tillgängligheten i stadsmiljön.

 

Dagen avslutades vid Danviken med en trevlig after work, där deltagarna hade möjlighet att nätverka och reflektera över dagens upplevelser.Hade du inte möjlighet att delta eller är nyfiken på vad som sades? Kika på Open House Stockholms Instagram-Reels.

 

Nästa OH! POPUP-guidade cykeltur kommer att gå av stapeln den 31 augusti. Håll utkik efter inbjudan genom att följa oss på Instagram , Facebook eller LinkedIn samt prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Foto: Jens Aronsson, Joanna Messmer, Mikaela Johnson

Comentarios


  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page