• Instagram
  • Twitter
  • Facebook
lör 14 nov. Flera tider tillgängliga | Bobergsgatan 15

Arkitektur- och konstvandring i Norra Djurgårdsstaden

En guidad tur i Norra Djurgårdsstaden kan erbjuda många olika perspektiv. Under denna helg kommer vi att fokusera på arkitekturen och konsten i områdets nybyggda etapper. Promenaderna utgår från projektkontoret på Bobergsgatan 15 och vi stannar till vid ett antal byggnader och konstverk längs vägen.
Registrering är stängd

Tid och plats

lör 14 nov. Flera tider tillgängliga
Bobergsgatan 15, Bobergsgatan 15, 115 47 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Visningen sker lördag 14 november klockan 11.00, 12.00, 13.00 & 14.00. OBS! Detta är endast en intresseanmälan, din plats bekräftas i ett separat mejl. Stefan Hagdahl guidar kl 11.00 med fokus på konst.

En guidad tur i Norra Djurgårdsstaden kan erbjuda många olika perspektiv. Under denna helg kommer vi att fokusera på arkitekturen och konsten i områdets nybyggda etapper. Promenaderna utgår från projektkontoret på Bobergsgatan 15 och vi stannar till vid ett antal byggnader och konstverk längs vägen från den först byggda etappen Norra 1 till etapp Brofästet som håller på att slutföras. Guiderna berättar om tankar och idéer bakom arkitekturen, hur hållbarhetskraven påverkar design och konstruktioner. Vi passerar också flera offentliga konstverk längs med promenaden, och inne på flera gårdar finns konst som är värd att stanna till vid. Två av turerna kommer att fokusera enbart på konsten i området och guidas av Stefan Hagdahl, chef för Stockholm konst. Alla guidade turer avslutas utanför kontorsvillan.

För fler bilder, klicka här!

Ytterligare information

Byggnadsår: 2011 -

Fastighetsägare: -

Arkitekt: DinellJohansson, Semrén & Månsson, Joliark, Belatchew, Wingårdhs & White Arkitekter

Utmärkelser: Årets landskapsarkitektur 2019. Bobergsskolan årets skolbyggnad 2020. Tre byggnader i området var nominerade till årets Stockholmsbyggnad i år. Norra Djurgårdsstaden, bästa hållbara stadsutvecklingsprojekt i världen 2015.

Registrering är stängd

Dela detta evenemang

© 2021 OPEN HOUSE STOCKHOLM

Projektledning av

Grundare av Open House Stockholm