top of page

Tre nya namn i Open House Stockholms styrelse 2022Alexander Yü – Affärsutvecklare på Atrium Ljungberg, August Michael – projektledare på Svensk Konstruktionstjänst AB och Carl Johan Casserberg - Affärs- hållbarhets- och stadsutvecklingsansvarig på Peab Bostad AB

kliver in i Open House Stockholm styrelse. Alexander är ny representant för grundarföreningen Samhällsbyggarna. Carl Johan är ny representant för medlemmen Föreningen för Samhällsplanering. August kliver in som medborgarrepresentant vilket är ett upplägg som följer med Open House-konceptet som startades i London 1992 och sedan dess har etablerats i över 40 städer i världen.


- Det är jätteroligt att få hälsa dessa tre välkomna till Open House Stockholm och få arbeta tillsammans och utveckla föreningen och festivalen, säger Johan Berg, ordförande för Open House Stockholm.


Open House Stockholm är en arkitektur- och samhällsbyggnadsfestivalen där allmänheten bjuds in till gratis guidade visningar av stadens spännande byggnader och platser. Syftet med festivalen är att stimulera intresset för arkitektur och stadsutvecklingsfrågor och skapa möten mellan allmänheten, staden och aktörer inom branschen.


- Hedrad till möjligheten för att ingå i styrelsen för Open House Stockholm som representant för Samhällsbyggarna. Jag ser fram emot att bidra med mitt nätverk och min kompetens till denna fantastiska organisation som är passionerad av arkitektur, samhälls- och stadsutvecklingsfrågor. Jag tackar Lars Strömgren, VD Samhällsbyggarna, för sin tid i styrelsen som jag får äran att ta vid hos Open House Stockholm, säger Alexander Yü.


Festivalen går av stapeln första helgen i oktober. Inom ramen för festivalprogrammet sker många samarbeten där de flesta är återkommande år efter år. En viktig del i detta är alla utställare som bidrar till festivalen genom att visa upp sina byggnader, platser och projekt.


- Carl Johan är ett välkänt ansikte för oss på Open House Stockholm. Han har deltagit som utställare många gånger och jobbat för att utveckla festivalprogrammet och bidragit till flertalet programpunkter. Eldsjälar är ovärderliga för den här typen av verksamhet som bygger på mestadels ideellt arbete och ett stort engagemang. Det känns extra roligt att nu få välkomma tre nya personer som alla är väldigt engagerade i stadsutvecklingsfrågor till styrelsen, säger Joanna Messmer, Projektchef för Open House Stockholm.


- Jag och Föreningen för Samhällsplanering (FFS) ser fram emot att få visa upp och berätta om Stockholms många spännande offentliga rum, säger Carl Johan Casserberg.


Att öppna upp staden för allmänheten är tanken bakom Open House Stockholm. Att dessutom visa upp och samtala kring dagsaktuella ämnen inom samhällsbyggnad är ytterligare en viktig pusselbit.


- Äntligen får man chansen att hjälpa till med att öppna upp sin stad för alla! Jag vill visa fördelar med stadsdelen där cykeln tar över bilens roll som primärt fordon. Dessutom vill jag tillgängliggöra staden och dialogen därom för alla medborgare oavsett samhällsskikt, säger August Michael.


Styrelsen i Open House Stockholm 2022


Johan Berg, Ordförande – Operational Development Manager NCC

Camilla Löfgren, Vice Ordförande – Projektutvecklare Patriam

Karin Ahlzén, Projektchef Fokus Skärholmen, Stockholms stad

Alexander Yü, Affärsutvecklare, Atrium Ljungberg

Carl Johan Casserberg, Affärs- hållbarhets- och stadsutvecklingsansvarig, Peab Bostad AB

Lisa Enbom, Arkitekt, Link Arkitektur

August Michael, Projektledare, Svensk Konstruktionstjänst

Joanna Messmer, Projektchef Open House Stockholm, adjungerad ledamot


Open House Stockholm medlemsföreningar 2022 Stockholms Byggnadsförening Samhällsbyggarna Samhällsbyggnadslänken vid KTH.

Föreningen för Samhällsplanering


Comments


bottom of page