top of page

Lansering Open House Europe


Förra helgen var en del av projektgruppen från OHS i Vilnius, Litauen för att starta upp samarbetsprojektet Open House Europe.


Första dagen fick vi upptäcka staden med guidade visningar av häftiga byggnader och stadsvandring. Lanseringsevenemanget för Open House Europe ägde rum på kvällen. Projektet introducerades och de deltagande städerna fick presentera sin festival och berätta om de olika uppläggen man har i respektive stad. Sist lyssnade vi på en paneldiskussion om arkitekturens roll i staden. Hela evenemanget finns inspelat på Open House Europe’s YouTube-kanal. https://www.youtube.com/@openhouseeurope

Uppstartshelgen avslutades med en fullspäckad dag av möten och diskussioner där bl.a. teman för samarbetet bestämdes men också en gemensam planering för framtida aktiviteter. Fantastiskt kul och lärorikt att få utbyta idéer med andra Open House städer och dela med sig av erfarenheter för att tillsammans kunna jobba mot vårt gemensamma mål - att skapa en bättre festival för allmänheten.


Projektet syftar till att samarbeta och utveckla kommande festivalers arbete med hållbarhet, tillgänglighet och inkludering samt det framtida arvet men också att bidra till en mer öppen debatt kring arkitektur och stadsbyggnad. Det kommer framöver ske många spännande aktiviteter kopplat till samarbetet som sträcker sig över hela Europa.


Projektet medfinansieras av Europeiska Unionen.

Partners: Open House Athens, Open House Bilbao, Open House Brno, Open House Dublin, Open House Essen, Open House Lisboa, Open House Milano, Open House Slovenia, Open House Stockholm, Open House Tallinn, Open House Thessaloniki, Open House Vilnius.

Koordinator: Architektūros fondas

Foton: Giedrius Akelis och Bon Alog, © Courtesy of Architektūros fondas


コメント


bottom of page