top of page

Hufvudstaden lyfter framtida visioner och historiska skatter under Open House Stockholm

Louise Kihlberg från Hufvudstaden, som är en av Open House Stockholms partners, har svarat på tre frågor om deras engagemang i evenemanget och presenterar stolt de programpunkter som besökare kan utforska under festivalen.

Varför är Open House viktigt för Stockholm?

Stockholm har en fantastisk historia och många unika byggnader från olika tidsepoker som det är fantastiskt att få visa upp för stockholmare och besökare.


Vad har gjort att ni klivit in som partner i årets festival?

Vi har varit med tidigare år men har haft en paus då vi har väntat på att några av våra projekt ska bli klara. I år har vi den stora glädjen att visa upp fastigheten Vildmannen 7 i Bibliotekstan som efter branden 2017 nu äntligen är återställd och klar för inflyttning under hösten. Vi visar också upp vår fastighet Skären på Smålandsgatan som efter påbyggnation nominerats till det prestigefyllda Kasper Sahlin-priset och där vi driver vår egen Cecil Coworking.

Kan ni ge en ledtråd till vad besökarna kan vänta sig av era programpunkter?

Vi kommer bjuda på en unik inblick i två av våra projekt där kulturhistoria möter modern arkitektur. Vid Vildmannen 7 kommer vi och Tomas Kempe från Stadion Arkitekter att berätta om det komplexa arbetet av att återuppbygga ett hus bakom den bevarade fasad i Roslagssandsten. En stensort som enbart Vildmannen 7 och det Kungliga Slottet är helt täckt av. I Skären får besökarna se hur en 80-talsbyggnad moderniserats och byggts på utan att man förlorat det tidsenliga. Josef Eder från General Architecture kommer tillsammans med oss att berätta om förädlingen av fastigheten. Det finns också en möjlighet att få en rundvandring på Hufvudstadens premiumanläggning Cecil Coworking.


Besök Hufvudstadens programpunkter under festivalen:Kommentare


  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page