top of page

En helg av arkitektur och kultur i Thessaloniki

Uppdaterat: 19 dec. 2023

Anastasia Angeli hade förmånen att delta i ett volontärsutbyte och fick uppleva Open House Thessalonikis festivalhelg. Denna möjlighet öppnades upp tack vare hennes engagemang som volontär under Open House Stockholm.

Under en minnesvärd helg i Thessaloniki deltog Anastasia i en spännande utbytesupplevelse. Helgen var fylld med en härlig mix av aktiviteter, möten, nya perspektiv på arkitektur och en inblick i den moderna kulturen. Resan inleddes med en gemensam middag på fredagen och resten av helgen var välplanerad med besök av olika byggnader, volontärsarbete blandat med fritid.


Open House Thessaloniki erbjöd ett brett utbud av byggnader, inklusive många bostäder. Flera politiker var också aktiva i festivalen. Dessutom hade de en helg före huvudfestivalen med temat "Made in Thessaloniki", där besökare kunde utforska lokala konstnärers verk och skapelser.

 

Möte med volontärer från hela Europa

Att träffa volontärer från olika delar av Europa beskriver Anastasia som en trevlig upplevelse. Mångfalden av kulturer och beteenden var intressant, och deltagarna noterade den speciella värmen och gästfriheten. Att vara en del av Open House Thessalonikis festival var inte bara en fantastisk upplevelse utan också ett utmärkt tillfälle att fördjupa sig i en annan kultur genom lokalbefolkningens ögon.

 

Anastasia beskriver volontärsutbytet som en möjlighet att utforska arkitekturen i en annan del av världen och som en chans att skapa starka band och utbyta kulturella insikter.

 

Open House Europe är ett treårigt samarbetsprojekt mellan 12 europeiska Open House-städer med en gemensam vision om att främja arkitektur och samhällsbyggnad som en positiv förändringskraft. Volontärsutbytesprogrammet innebär att volontärer från partnerstäderna inom Open House Europe får möjligheten att åka på volontärsutbyte till en annan partnerstad och delta i deras lokala festival.

Comments


bottom of page