top of page

Akademiska Hus lyfter fram campusarkitektur under Open House Stockholm

Anna Alsborger från Akademiska Hus, som är en av Open House Stockholms partners, har svarat på tre frågor om deras engagemang i festivalen och presenterar stolt de programpunkter som besökare kan utforska under festivalen.

Varför har ni valt att vara partner även i år?

Vi tycker att Open House ger oss en fin möjlighet att visa upp våra campus och byggnader för allmänheten. Många reflekterar nog inte över att det finns ett flertal campusområden i Stockholm med spännande arkitektur och intressanta miljöer. Som ett av Sveriges största fastighetsbolag känns det helt rätt att stötta en arkitekturfestival!


Vad är det bästa under Open House-året?

Det bästa tycker jag är den stora diversitet som finns i programmet, jag tror att alla kan hitta något som intresserar dem. Vi för vår del ser verkligen fram mot att möta människor och berätta om det som ligger oss närmast hjärtat – att skapa hållbara campusområden för studenter och forskare, områden som är en tillgång för hela samhället.


Vilken har varit er favorit av programpunkterna ni visat upp genom åren?

Den programpunkt som alltid får överlägset flest besökare är Reaktorhallen på KTH Campus. Forskningsreaktorn R1 var Sveriges första kärnreaktor och ligger 25 meter under markytan. Hallen är sällan öppen för allmänheten, med undantag för just Open House-festivalen. Det är en fascinerande lokal med en spännande historia, så jag förstår verkligen varför den alltid får stor uppmärksamhet. Kanske ses vi där?!


Besök Akademiska Hus programpunkter under festivalen:



Comentários


  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page