top of page

Open House Stockholm 2023

Open House Stockholm

Potentiell underrubrik

 Fredag: 

Fredag: 

 Lördag: 

Fredag: 

 Söndag: 

Fredag: 

Viktor Rydberg Skola Nacka

Foto:

Stena Fastigheter/Pixprovider

Skolan är viktig för en välmående stadsdel. En väl fungerande skola har en kreativ och lärande miljö. Skolans ombyggnad är ritad av Thomas Sandell, Sandellsandberg, och vann ROT-priset 2022.

Tema:

Hållbarhet, Arkitektur nu & då, Staden växer

Skola och betydelsen av lärande är en viktig pusselbit för en välmående stadsdel, är den tillräckligt bra så är det en grundläggande anledning till att man väljer att bo och stanna kvar i ett område.
En bidragande del till en väl fungerande skola är utformning för en kreativ och lärande miljö.

2019 köpte Stena Fastigheter skolan i Fisksätra och 2020 startade en omfattande om- och tillbyggnation för att modernisera och skapa lärande miljöer åt den nya skolentreprenören Viktor Rydberg skolor. Hösten 2021 öppnade skolan på nytt med kapacitet för 540 elever från F-9.

Arkitekt är Thomas Sandell, Sandellsandberg, som valt att bevara och förfina den ursprungliga 70-tals byggnadens kvaliteter. Till detta tillfördes solida och högkvalitativa naturmaterial såsom golv av terrazzo och ek. Byggnaden har en trygg, ljus och ändamålsenlig miljön som håller över tid och är väl anpassad till dagens pedagogik.

Exteriört har en ny och karaktärsfull entré skapats med inspiration från kunskapen träd, den är skapad av trekantig lockpanel och ett skärmtak av cortenstål. Fasaden har öppnats upp med större fönsterpartier för att tillgodose dagens krav på dagsljus. Dessa har getts en fris av samma trekantiga lockpanel som klä entrén.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

1974, ombyggd 2021

Fastighetsägare

Stena Fastigheter

Arkitekt

Sandellsandberg

Adress

Viktor Rydbergs skola Fisksätra (F-9), Brantvägen, Saltsjöbaden, Sverige

Mötesplats

Fisksätra Folkets Hus

Typ av visning

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

Mat i närheten

Kiosk, Café, Restaurang, Mataffär

Föranmälan

Nej

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad, För hela familjen

Tillgång till WC

Ja

Språk

Svenska

bottom of page