top of page

Open House Stockholm 2023

Open House Stockholm

Potentiell underrubrik

 Fredag: 

Fredag: 

 Lördag: 

Fredag: 

 Söndag: 

Fredag: 

Tekniska nämndhuset

Foto:

Johannes Forss

I Tekniska nämndhuset huserar flera av Stockholms stads förvaltningar. Byggnadskomplexet är en uppvisning i 60-talets tegelarkitektur och har nyligen genomgått en övergripande modernisering.

Tema:

Arkitektur nu & då

När Tekniska nämndhuset invigdes 1965 var det en av Sveriges största kontorsbyggnader. Precis som då används huset idag av medarbetare i Stockholms stad, anställda på det som tidigare kallades för tekniska förvaltningar, numera fackförvaltningar. Många känner nog igen byggnaden vars öppna läge gör den väl synlig vid foten av Kungsholmsbron. Huset är byggt i gedigna material som tegel, granit och betong och originalutförandet är välbevarat i exteriören och i flera av de gemensamma utrymmena invändigt. Kontorsmiljöerna har renoverats i omgångar genom åren, men det är först nu som en genomgående modernisering genomförts. I projektet, som färdigställs under hösten 2023, har huset anpassats och utvecklats enligt dagens standard och arbetsformer, samtidigt som kulturhistoriska byggnadsdelar har bevarats och rustats upp. I Tekniska nämndhuset finns även ett stort antal konstverk som tillhör Stockholms stads konstsamling.

Ta chansen och besök en klassisk 60-talsbyggnad och en arbetsplats som sällan är öppen för allmänheten!

Guidade visningar kl 17 och 18 under fredagen (29/9). Samling vid huvudentrén på Fleminggatan 4. Max antal per visning: 20 pers.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

1963-1965, ombyggnation i flera omgångar varav den senaste 2023.

Fastighetsägare

Stockholms stad/fastighetskontoret

Arkitekt

Nils Sterner och Carl-Olof Deurell. Utemiljöer av trädgårdsarkitekten Walter Bauer. Arkitekter delaktiga i moderniseringen 2023 är PE Arkitektur, AIX Arkitekter och Link Arkitektur.

Adress

Fleminggatan 4, 112 26 Stockholm, Sverige

Mötesplats

Samling utanför huvudentrén, Fleminggatan 4.

Typ av visning

Guidad visning inomhus

Mat i närheten

Café, Restaurang

Föranmälan

Nej

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad

Tillgång till WC

Ja

Språk

Svenska

bottom of page