top of page

Open House Stockholm 2023

Open House Stockholm

Potentiell underrubrik

 Fredag: 

Fredag: 

 Lördag: 

Fredag: 

 Söndag: 

Fredag: 

Täby simhall

Stängt

&

 Fredag 29/9: 

till

&

Stängt

 Lördag 30/9: 

till

Stängt

09:00

 Söndag 1/10:

till

&

12:00

Visningar sker kl 11.00 samt kl 13.00.
Varje visning varar ca 1 timme.

Visningsinfo:

Foto:

Jansin & Hammarling

I november 2022 invigdes Täby simhall. Simhallen är ett arkitektoniskt landmärke intill den nya stadsdelen Täby park. Välkommen att lyssna på berättelsen om resan fram till den färdiga simhallen.

Tema:

Arkitektur nu & då

Täby simhall är en modern bad- och träningsanläggning som med sin utformning, innehåll och placering lockar besökare i alla åldrar. Med sitt läge nära motorvägen, Roslagsbanan och goda bussförbindelser är den enkel att ta sig till.

Täby simhall har en tydlig karaktär i sin gestaltning, med skarpa volymer, elegant detaljering med stadsmässighet mot det anslutande entrétorget och funktionerna runt byggnaden. Platsen för Täby simhall skapar goda möjligheter att synas och välkomna besökare. Byggnadens gestaltning som solitär, simhallens funktioner och dess placering i staden gör Täby simhall till ett landmärke intill stadsdelen Täby park.
Täby simhalls volymer förtydligar dess funktioner, skapar variation och bryter ner den stora byggnaden i mindre delar. Bassängrummen bryts ut och särskiljs i materialitet och kulör. Bassängrummen i nordost gestaltas med klassiskt manér med stora glaspartier för ut- och inblickar, de svarta betongfasaderna förstärker volymerna och ger en stabil rygg till övriga volymer. De vita fasaderna mot Stora Marknadsvägen och Roslagsbanan glöder av ljus bakom perforerade plåtar och annonserar badet till förbipasserande. De vita bakbelysta perforerade plåtfasaderna ger en vacker variation över dygnet.
Täby simhall är särskilt genomarbetad i dess detaljer, både exteriört och interiört. Materialen, kulörerna och detaljerna är genomtänkt utformade och gestaltade för hållbarhet över tid och för att skapa trivsamma miljöer.

I entrén möts besökarna av konstverket ”Undervattensvärlden” som sträcker sig över två våningar. Konstverket är ett mosaikverk skapat av konstnären Astrid Krogh.
Simhallen är byggd med flexibla lösningar för att tillgodose besökare i alla målgrupper. Den stora bassängen på 50 x 25 meter kan delas av på mitten, i de två multibassängerna kan djupet varieras mellan 0 och 2 meter. I familjebadet finns varmpool, småbarnspool, strömkanal, rutschkanor och ett kalasrum.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

Invigd 2022

Fastighetsägare

Täby kommun

Arkitekt

Norconsult, Landskapsarkitekt: Sweco

Adress

Stora Marknadsvägen 2, 183 34 Täby, Sverige

Mötesplats

Utanför entrén till Täby simhall.
Hitta hit:
Roslagsbanans station Galoppfältet.
Med bil: Parkering finns vid simhallen alt i Täby park.

Typ av visning

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

Mat i närheten

Kiosk, Café

Föranmälan

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad, För hela familjen

Tillgång till WC

Ja

Språk

Svenska

bottom of page