top of page

Open House Stockholm 2023

Open House Stockholm

Potentiell underrubrik

 Fredag: 

Fredag: 

 Lördag: 

Fredag: 

 Söndag: 

Fredag: 

Täby park

Foto:

Täby kommun

Täby park binder ihop centrala Täby på ett naturligt sätt. De som bor eller arbetar i stadsdelen har nära till service, kollektivtrafik och parker. Här planeras ca 6000 bostäder.

Tema:

Staden växer, Arkitektur nu & då

På det gamla galoppfältet växer en helt ny stadsdel fram. Redan nu har 2600 personer flyttat in och gatorna börjar fyllas med ett sjudande vardagsliv. Restauranger, caféer och annan service har börjat etableras. Genom området byggs en boulevard som blir dess pulsåder. Runt området byggs den Gröna slingan som kommer att förbinda grannskapsparker, skolor och förskolor. Under byggtiden finns här ytor för idrott och rekreation liksom tillfälliga parker och popup-verksamheter. Den gamla läktarbyggnaden innehåller butiker för återbruk, restaurang, kontor och studios.

Till ytan är Täby park lika stort som två Gamla stan i Stockholm och fullt utbyggt kommer området rymma 6000 bostäder och 5000 arbetsplatser. Det är en helt ny stadsdel där gröna miljöer, hållbara transporter och möten mellan människor prioriteras.

Här byggs en stadsmiljö med liv och rörelse som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar. Området erbjuder service, kultur, utbildning, offentliga rum, idrott och rekreation. Den mångfunktionella stadsparken ges stort utrymme och bidrar till stadsdelens identitet och karaktär. En känsla av en stad med trygga, hemtrevliga kvarter, alltid nära till parker och små torg och med ett brett utbud av spännande butiker, restauranger och serviceinrättningar.

Tillsammans med den största markägaren Täby park AB visar representanter från Täby kommun den nya stadsdelen. Visningen inkluderar en rundtur där både nya stadskvarter och parkmiljöer visas.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

2018-2040

Fastighetsägare

Täby park AB m.fl

Arkitekt

Flera

Adress

Galoppvägen 3, 183 64 Täby, Sverige

Mötesplats

Vid biljettboxarna framför läktarbyggnaden

Typ av visning

Guidad visning utomhus, Stadsvandring

Mat i närheten

Kiosk, Café, Restaurang, Mataffär

Föranmälan

Nej

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad, För hela familjen

Tillgång till WC

Nej

Språk

Svenska

bottom of page