top of page

Open House Stockholm 2023

Open House Stockholm

Potentiell underrubrik

 Fredag: 

Fredag: 

 Lördag: 

Fredag: 

 Söndag: 

Fredag: 

Rosendals Paviljong

Foto:

In Praise of Shadows, Fredric Benesch

Rosendals Paviljong av Folkhem & In Praise of Shadows Arkitektur & Svenskt Trä. Tidigare dialog paviljong i Solna, nu permanent hem på Rosendals Trädgård

Tema:

Arkitektur nu & då

Rosendals Paviljong i fruktträdgården vid Rosendals Trädgårdscafé. Vi öppnar upp paviljongen och berättar om dess historia och utförande.
Ett utforskande i industriell limträkonstruktion, i hållbart byggande och återbruk. Paviljongen är utförd på Martinssons produktionsanläggning i Skellefteå med moderna tekniker, för att enkelt kunna monteras och demonteras. Gestaltningen är gjord med inspiration från den svenska danspaviljongen och från den italienska gjutjärnspaviljongen den placerades bredvid i Venedig.

Paviljongen utvecklades i samarbete med Folkhem, Sveriges Arkitekter, Svensk Trä och In Praise of Shadows Arkitekter för att utveckla och främja svensk modernt träbyggande och vara en studie till detaljer i pågående bostadsprojekt. Den har sedan återanvänts som ide och produktion i Solna, i Nairobi och nu genom samarbete med Kungliga Djurgårdsförvaltningen fått en permanent plats på Rosendals Trädgårdscafé för att stödja deras verksamhet som plats möten, kurser mm.

Öppet för visning på fredag, lördag och söndag 11.30-12.00 och 12.30-13.00 då det kommer att finnas en representant från Folkhem eller In Praise of Shadows på plats och berätta och visa ritningar.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

2018 -2022

Fastighetsägare

Stiftelsen Rosendal

Arkitekt

In Praise of Shadows Arkitektur

Adress

Rosendalsterrassen 12, 115 21 Stockholm, Sverige

Mötesplats

Vid paviljongen i fruktträdgården söder om växthusen på Rosendals Trädgårdscafe

Typ av visning

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

Mat i närheten

Kiosk, Café, Restaurang

Föranmälan

Nej

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad, För hela familjen

Tillgång till WC

Ja

Språk

Svenska

bottom of page