top of page

Open House
Stockholm 2022

Tensta gymnasium

Guidad visning inomhus

 Fredag: 

Kl 11:00

 Lördag: 

Kl 11 & 13

 Söndag: 

Kl 11 & 13

Hemsö

Foto: 

Tema:

Stadsliv

Tensta gymnasium invigdes 1984 men står tom sedan 2019. Den blåklassade byggnaden ritades av arkitekten Gösta Uddén, samtidigt som grannbyggnaden Tensta träff, och är en blandning av modernism och traditionell asiatisk arkitektur. Tensta gymnasium och Tensta träff förvärvades av Hemsö i november 2021 som tillträdde fastigheten i april 2022.

Tensta gymnasium genomgår just nu en renovering. Besökarna till Open House får möjlighet att se byggnaden inifrån under pågående renovering och se hur Hemsö i samarbete med Tengbom arbetar både för att bevara den klassiska arkitekturen och samtidigt anpassa efter moderna krav. Inuti byggnaden finns även en välbevarad vinterträdgård och vackra konstverk.

Samling för visning sker utanför huvudingången till Tensta träff, Hagstråket 13. Visningar sker kl. 11.00 och 13.00 under fredagen, lördagen och söndagen. Besöket kombineras med visning av Tensta träff och beräknas pågå i ca 1 timme.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

1984, pågående renovering 2022

Fastighetsägare

Hemsö Fastighets AB

Arkitekt

Gösta Uddén

Hagstråket 11, Spånga

Typ av visning

Guidad visning inomhus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Kiosk, Restaurang, Nära till Tensta centrum

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Ej tillgänglighetsanpassat

Språk

Svenska, English

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page