top of page

Open House
Stockholm 2022

Sveriges första 3D-printade betonghus

Öppet hus

 Fredag: 

Stängt

 Lördag: 

kl 12:00 - 14:00

 Söndag: 

kl 12:00 - 14:00

ConcretePrint

Foto: 

Tema:

Infrastruktur

ContretePrint utvecklar en teknik för 3D-utskrift av betong för användning i byggbranschen. För att visa på möjligheterna med den nya tekniken har ConcretePrint tillsammans med Betongindustri och Processteknik skrivit ut ett Attefallshus – Sveriges första 3D-printade hus. Huset är 24 kvadratmeter stort till ytan och består av 126 lager betongutskrift med en sammanlagd länd av 2,7 kilometer.

Tekniken möjliggör en mer automatiserad byggproduktion, lägre produktionskostnader, kortare byggtid, ökad flexibilitet samt minskat spill och materialåtgång. Försök görs också med 3D-utskrift av återvunnen betong för att ytterligare minska klimatbelastningen.

Öppet hus mellan kl 12-14 både lördag 1/10 och söndag 2/10 vid ContretePrints anläggning i Kassmyra grustag, Tumba. Visning sker varje heltimme, kl 12 samt kl 13.

Tag buss 716 eller 727 från Tumba station och kliv av vid hållplats Kassmyra. Därefter är det drygt 700 meters promenad till ConcretePrint i Kassmyra grustag. Det går också bra att komma med bil. Parkering finns.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

2021

Fastighetsägare

Betongindustri

Arkitekt

Tobias v. Haslingen

Dalvägen 133, 147 34 Tumba

Typ av visning

Öppet hus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Tillgång till WC

Nej

Tillgänglighet

För hela familjen, Ej tillgänglighetsanpassat

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page