top of page

Open House
Stockholm 2022

Stockholmshus Hagsätravägen

Guidad visning utomhus

 Fredag: 

Stängt

 Lördag: 

kl 13

 Söndag: 

Stängt

Gustav Kaiser

Foto: 

Tema:

Stadsutveckling

Hagsätravägen i Rågsved är ett projekt med fokus på hållbart byggande - här kombineras ett lågt klimatavtryck med hållbara utomhuslösningar för att hantera dagvatten och skyfall.
Arkitekturen är enligt Stockholmshusens gestaltningsprogram och harmonierar väl med områdets 50-talsbebyggelse samt med naturen. Husen smälter fint samman med bakgårdarnas naturmark. Entréer mot gatan skapar mer liv och rörelse i området, på en tidigare otrygg sträcka utan hus. Dessa hus är utsedda av Sveriges Allmännytta till Årets Nyproduktion 2021.

Stockholmshusen är ett av Stockholms stads största utvecklingsprojekt med målet att snabbare bygga tusentals nya hyresrätter. Det är välritade hus med karaktäristiska kännetecken som till exempel de välkomnande, träklädda entréerna med sittbänk, fönsteromfattningar med relief i putsen och dörrhandtag som utformats av konstnärer. Alla hus har också en markerad bottenvåning med en avgränsande skuggfris. Ett klassiskt arkitektoniskt grepp som ger stadskänsla.

Husen är byggda med stomme i trä och har ett betydligt lägre klimatavtryck än andra nybyggda hus. Mobilitetstjänster som cykelpool, cykelfixarrum och elbilspool gör det lätt för de boende att resa klimatsmart i vardagen. Genom hållbara utemiljölösningar fördröjs och renas dagvatten i svackdiken och i regnbäddar med planteringar. Växtväggar bidrar till biologisk mångfald och en vacker miljö för de boende.

Projektarkitekter för Stockholmshusen på Hagsätravägen är Nyréns Arkitektkontor. Husen visas av Morten Johansson, arkitekt på DinellJohansson som tagit fram gestaltningsprogrammet för Stockholmshusen samt Anne Heino, utemiljöspecialist på Stockholmshem.

Tid för visning: Lördag den 1 oktober kl 13.00. Samling på Hagsätravägen 125.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

2021

Fastighetsägare

Stockholmshem

Arkitekt

Nyréns, gestaltningsprogram DinellJohansson

Hagsätravägen 125, 12477 Bandhagen

Typ av visning

Guidad visning utomhus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Närhet till Rågsveds centrum

Tillgång till WC

Nej

Tillgänglighet

Rullstolsanpassat

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page