top of page

Open House
Stockholm 2022

Stockholms universitet Albano - lärandemiljöer inomhus visas av inredningsarkitekterna på LINK Arkitektur

Guidad visning inomhus

 Fredag: 

Stängt

 Lördag: 

Visning kl. 10:00 och 11:30

 Söndag: 

Stängt

Jason Strong

Foto: 

Tema:

Arkitektur - nu & då

Samtida hjärnforskning visar vikten av att göra en sak i taget och för att hjärnan ska prestera så bra som möjligt under en dag behöver den en variation av olika aktiviteter. Därför har LINK Arkitektur skapat 4st zoner för de informella lärandemiljöerna som man rör sig mellan beroende på vilken aktivitet man vill utöva. Zonerna är Socialzon, Fokuszon, Avkoppling & reflektion, och Kreativ zon. Dessa zoner går att identifiera med deras kulörer som avspeglas i inredningen.
För de formella lärandemiljöerna har LINK Arkitektur jobbat med en kontrast till de färgstarka miljöerna, här förhåller sig inredningen mer grafiskt och nedtonat för att skapa en variation för hjärnan.
LINK Arkitektur har skapat ett gemensamt gestaltningskoncept för de 3 husen, även fast de 2 husarkitekterna har valt att gestalta husen olika. Cedervall arkitekter har gestaltat hus 2 och 4 med en lite tyngre materialitet, där de arbetat med berget som utgångspunkt, men också mycket vitt, grått och glas. I Hus 1 som BSK arkitekter har gestaltat med utgångspunkt från Nationalstadsparken och Gustav III, finner vi ljusa toner med vitt, ljust grönt och askpaneler.
Det ”sociala stråket”, som binder samman de 3 husen, har ett betonggolv som kontrasterar mot inredningens starka kulörer i de informella lärandemiljöerna.
LINK Arkitektur ser det som extra viktigt att arbeta med en långsiktighet i de formella lärandemiljöerna då det blir en stor volym av möbler. Med miljö och hållbarhet i åtanke så har LINK valt en trästol och träbord med vit laminatskiva i lärosalarna, för att trästolar har ett betydligt lägre CO2 avtryck än en stålstol, vilket är bättre för miljön. Dessutom adderar trämöblerna en värme där det mestadels är vita och gråa kulörer i arkitekturen.
Visningar sker klockan 10:00 och 11:30 under lördagen 1/10. Visningen är ca 45-60min.
Samling för visning sker vid Servicecenter hus 2, plan 4.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

Hus 2 och 4 färdigställt 2021 och Hus 1 färdigställt 2022.toppen

Fastighetsägare

Akademiska Hus

Arkitekt

Inredningsarkitekterna är LINK Arkitektur.

Albanovägen 18, 114 19 Stockholm

Typ av visning

Guidad visning inomhus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassat, För hela familjen

Språk

Svenska, English

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page