top of page

Open House
Stockholm 2022

Stockby Returpark

Guidad visning utomhus

 Fredag: 

Stängt

 Lördag: 

Stängt

 Söndag: 

kl 11, 12, 13 & 14

Peter Steen

Foto: 

Tema:

Hållbarhet

På SÖRABs returpark i Stockby på Lidingö är det fokus på återvinning och återbruk. Här kan gammalt material få nytt liv, och de skulpturer som smyckar parken är exempel på hur man kan ta tillvara på materialråvaror och använda dem på nytt. Utsmyckningarna ska inspirera besökarna till att återvinna och återbruka mer. För att öka förståelsen för hur material kan återvinnas och återbrukas är returparken utsmyckad med skulpturer, designade och tillverkade av olika returmaterial av designteamet Torstensson Art & Design. Konsten ska på ett lustfyllt sätt öka förståelsen för att det inte finns något som heter skrot och skräp, utan allt är material som kan återanvändas. Skulpturerna är ett bra exempel på cirkulär design och tillverkade av returmaterial som t ex metallskrot, sladdar, fönsterglas och gummi.
Anläggningen vann pris som Årets Återvinningsanläggning på Recyclinggalan 2016. Under Open House berättar SÖRABs VD Johan Lausing och Designchef Jonas Torstensson om returparkskonceptet och konsten på anläggningen. Visningar sker varje heltimme mellan kl 11-15 under söndagen. Eftersom anläggningen är öppen för återvinnare denna tid kan max 10 personer följa med under varje rundvandring. Samling vid ”Välkommen-skylten”.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

2016

Fastighetsägare

SÖRAB

Arkitekt

SÖRAB

Stockbyvägen 3, 181 41 Lidingö

Typ av visning

Guidad visning utomhus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassat, För hela familjen

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page