top of page

Open House
Stockholm 2022

Skanska betong i Slagsta

Öppet hus, Guidad visning utomhus

 Fredag: 

Kl. 10:00-11:30 & 12:00-13:30

 Lördag: 

Stängt

 Söndag: 

Stängt

Carolina Sjöstrand

Foto: 

Tema:

Hållbarhet

Betong är världens vanligaste byggmaterial och ett av de äldsta. Det finns bevis för att betong användes flera hundra år f.Kr. Att det är så populärt beror på materialets egenskaper; det har en otrolig hållfasthet, det möglar inte, är brandbeständigt och ljudisolerande, och klarar både extrem kyla och värme. Det finns dock en nackdel med betong – materialets klimatpåverkan.

Därför har Skanska tagit fram en ny typ av produkter som går under namnet Grön betong. Med hjälp av den kan vi ta en tugga av koldioxidavtrycket på 30 till 50 procent rakt av, och det utan att göra avkall på de tekniska egenskaperna. Det är rätt makalöst egentligen.

Vår betongstation i Slagsta är en av Skanskas största fabriker sett till volym. Från denna plats erbjuds planering, leverans och produktexpertis till allt ifrån privatpersoner, företag samt stora komplexa infrastrukturprojekt. Besök oss gärna i Slagsta för att få en inblick i Skanskas gröna betongproduktion och mycket mer!

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

2021

Fastighetsägare

Fastighets AB Väderholmen

Arkitekt

Tecwill OY

Sjöbodavägen 4 145 53 Norsborg

Typ av visning

Öppet hus, Guidad visning utomhus

Föranmälan

Ja

Mat i närheten

Restaurang

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

För hela familjen

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page