top of page

Open House
Stockholm 2022

Sergelgatan & Hötorgshus 2

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

 Fredag: 

kl 12 & 16

 Lördag: 

kl 10, 11, 12 & 13

 Söndag: 

kl 11, 12 & 13

Gustav Kaiser

Foto: 

Tema:

Arkitektur - nu & då

”En gata med en rik historia” - det är ett av de många sätt som man kan beskriva Sergelgatan. Ända sedan gatan invigdes i slutet på 50-talet har den utgjort en betydande del av Stockholms hjärta. Bygget av Hötorgscity, som domineras av de fem Hötorgsskraporna, har kallats för en av de mest konsekventa cityomvandlingarna som genomförts i Europa under efterkrigstiden. Den bär på många egenskaper som vi idag tar för givet – bilfri, butikstät med karaktärsdrag av modernistisk arkitektur – men när den byggdes var den allt utöver det normala. Sedan några år tillbaka har Sergelgatan och Hötorgshus 2 genomgått stora förändringar. Med respekt för platsens själ har de renoverats och ett nytt utbud av restauranger, butiker och upplevelser har intagit Sergelgatan. Hötorgshus 2 har omsorgsfullt renoverats för framtiden och står snart redo att välkomna hyresgäster med sina 22 våningar av moderna kontor. Inflyttning är först i början av 2023, men för Open House gör vi ett undantag och släpper in er innanför glasväggarna. Kom på en guidad visning och hör om den historiska resan, från början till nu - hur vi på nytt har gjort området till Stockholms intressantaste plats.

Samling för visning sker vid Sergelgatan skylten som finns över ingången till hötorgsgången, bredvid Designtorgets butik.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

Sergelgatan - 1963, ombyggnation 2022. Hötorgshus 2 - 1962, ombyggnation 2022

Fastighetsägare

Vasakronan

Arkitekt

Sergelgatan - David Helldén. Hötorgshus 2 - Anders Tengbom.

Sergelgatan 20, Stockholm

Typ av visning

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Kiosk, Café, Restaurang

Tillgång till WC

Nej

Tillgänglighet

Ej tillgänglighetsanpassat

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page