top of page

Open House
Stockholm 2022

Planen, Solna Business Park

Öppet hus

 Fredag: 

Kl 10-17

 Lördag: 

Kl 10-14

 Söndag: 

Öppet för eget besök

Fabege

Foto: 

Tema:

Stadsutveckling

Fabege har med hjälp av BIG, Bjarke Ingels Group, tagit fram en plan för utvecklingen av Solna Business Park. Startskottet blir mötesplatsen Planen - vars koncept tar stöd i FN:s 17 globala hållbarhetsmål - kommer bidra till en mer levande gatumiljö där människan ges större utrymme.

Agendan inrymmer 17 globala mål för hållbar utveckling för att utrota fattigdom och hunger, förverkliga mänskliga rättigheter för alla, uppnå jämställdhet och skapa ett varaktigt skydd för vår planet och våra naturresurser.

Mötesplatsen är utformad med element och installationer som på olika sätt stödjer och informerar om de 17 globala målen. För att göra dem lättbegripliga har vi tagit hjälp av Good Life Goals - vars tolkning av målen går att applicera på såväl barn som vuxna.

Alla besökare kommer också kunna spela schack mot en spelare från schackklubben Kungstornet. Han kommer både kunna lära ut grunderna och spela ett riktigt parti schack.

Kom gärna förbi och testa våra olika stationer som representerar de olika FN-målen. Träna i vårt utegym ( mål 3), låna och lämna en bok i vårt bibliotek för att främja kunskapsdelning,(mål 8), gunga i vår utomhusgunga med barnen (mål 10) mm.

Blir du törstig under dagen så ta med en vattenflaska så kan du fylla på vatten i vår vattenautomat, mål 6.

Vi ses på den färgglada ytan på Planen!

OBS: på söndagen finns det ingen personal från Fabege eller Open House Stockholm på plats, men planen är öppen för eget besök.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

Byggd 2021, Invigd 2022

Fastighetsägare

Fabege AB

Arkitekt

BIG, Bjarke Ingels Group

Englundavägen 6-8, 171 41 Solna

Typ av visning

Öppet hus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Café

Tillgång till WC

Nej

Tillgänglighet

Rullstolsanpassat

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page