top of page

Open House
Stockholm 2022

Lilla Kvarnholmen lekpark

Öppet hus

 Fredag: 

Stängt

 Lördag: 

Kl 13:00 - 15:00

 Söndag: 

Stängt

Felix Gerlach

Foto: 

Tema:

Arkitektur - nu & då

Kl. 13-15, lördag 1 oktober finns representanter från ÅWL Arkitekter på plats i lekparken. Besökare bjuds på fika och det anordnas en tipsrunda för barn.

Om projektet: ÅWLs landskapsarkitekter fick 2016 uppdraget att utforma en ny lek- och mötesplats i samband med nyexploatering på Kvarnholmen då den befintliga lekplatsen revs. Utgångspunkten och konceptet för lekparken har varit att bevara men framför allt utveckla platsens egenskaper. Den ligger i ett litet naturområde i en södervänd sluttning med vacker utsikt och lummig grönska.

Innehållet i lekparken är ett urval från resultatet av de workshopar i sk.”kollaborativ gestaltning” som Nacka kommun låtit göra med de boende på Kvarnholmen. Från medborgardialogen var det tydligt att anknytningen till kvarnholmens industriella historia var mycket viktig. Förslaget bygger därav på att skapa en lekmiljö med stor detaljrikedom inom temat som är tillgänglig för alla. Platsen ska binda samman och stärka kopplingen mellan det nya och gamla Kvarnholmen och byggs delvis upp som en kvarnmiljö i miniatyr. I förslaget möter landskapsarkitektur scenografi genom konstnären och scenografen Tor Svae och snickeriet Tamano vars uppdrag var att utforma och bygga upp en lekfull kvarnmiljö.

Lekens innehåll varierar från rollek till äventyrslek, kläm och känn, sandlåda m.m. Utmed hela lekparken finns åtkomst med rullstol och lekutrustning för rörelsehindrade i form av fågelbogunga, spakar och rattar och sandlåda.

Under våren 2017 påbörjades anläggning av parken och den invigdes i augusti samma år.

Resultatet är ett uppskattat besöksmål för stora som små. En grön och lummig lekpark med många händelser där människor i olika åldrar kan mötas. Här varvas lek med bekväma sittplatser, naturlika planteringar, boulebana, soldäck med grill- och utsiktsplats.

Observera att lördagens aktiviteter ställs in vid ihållande regn. Om så blir fallet kommer det tydligt framgå på denna sida.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

2017

Fastighetsägare

Nacka kommun

Arkitekt

Martin Andersson & Maja Forsberg, landskapsarkitekter, ÅWL Arkitkter

Rågvägen 12, 131 31 Nacka

Typ av visning

Öppet hus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Fika erbjuds samt tipspromenad för barn

Tillgång till WC

Nej

Tillgänglighet

Rullstolsanpassat, För hela familjen

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page