top of page

Open House
Stockholm 2022

Kyrkstugan vid Vitabergsparken

Öppet hus

 Fredag: 

Stängt

 Lördag: 

Kl 09:00 - 16:00

 Söndag: 

Stängt

Stadsholmen

Foto: 

Tema:

Arkitektur - nu & då

De småskaliga husen vid Vitabergsparken är en del av kvarteret Flintan 1 och består av enkla 1700- och 1800-tals byggnader med tidstypisk utformning i sten och trä. Området var en fattig trakt av Södermalm och beboddes i huvudsak av industriarbetare. Tomten uppläts 1732 och bebyggdes samma år med ett litet hus vid den norra tomtgränsen. Några år efter uppfördes den aktuella byggnaden i det sydöstra hörnet. Fastigheten övertogs av staden 1916.

Fastigheten Flintan 1 är blåvärderad enligt Stockholms stadsmuseums kulturhistoriska klassificering. Det innebär att den har ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde.

Bostadshuset inom Mäster Pers gränd 4 är ett äldre timrat hus i ett plan. Förra året drabbades huset av en eldsvåda som medförde omfattande skador på dess västra delar och tak. Resterande rum skonades från brandskador men byggnaden blev i sin helhet skadad av rök och av släckningsarbetet. Fastigheten är nu fullt restaurerad. Välkommen på visning av kyrkstugan.

Visning sker på öppet hus, lördagen 1 oktober kl 9-16. Välkomna!

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

1700-talet.

Fastighetsägare

Stadsholmen

Arkitekt

Arkitekt oklar då huset är gammalt

Mäster Pers Gränd 4, 11635 stockholm

Typ av visning

Öppet hus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Kiosk, Café, Restaurang

Tillgång till WC

Nej

Tillgänglighet

Ej tillgänglighetsanpassat

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page