top of page

Open House
Stockholm 2022

Kollektivhuset Färdknäppen

Öppet hus, Guidad visning inomhus, Information om kollektivhus

 Fredag: 

Stängt

 Lördag: 

Stängt

 Söndag: 

kl 13:00 - 16:00

Kerstin Kärnekull

Foto: 

Tema:

Stadsliv

Kollektivhuset Färdknäppen har planerats av en grupp blivande hyresgäster i samarbete med arkitekten Jan Lundquist och AB Familjebostäder. Vi flyttade in 1993. I huset finns 43 lägenheter från ettor till treor och gott om välplanerade gemensamma lokaler. Lägenheterna är som vanliga lägenheter med kök och badrum/duschrum, men var när de byggdes mindre än dåtidens bostäder. Vi använde i stället cirka 10 % av ytan till gemensamma lokaler.

Hyran är som i andra hus från 1990-talet. Vi betalar alla också för en andel av de gemensamma lokalerna, som vi betraktar som en del av våra utvidgade hem.

Lokalerna är flexibla och många har glasade fönster mot kommunikationsytorna:
243 kvm gemensamma lokaler på bottenvåningen ink entréhall varav kök 54 kvm, matrum 56 kvm och allrum ca 45 kvm, hobbyrum, datorrum, vävrum och wc (soprum, cykelrum, korridorer, tvättstuga o väv/mangelrum dock ej inräknade).
Hyresgästlokal med pentry och öppen spis samt wc i takvåningen på ca 15 samt 3 gästrum à 13 kvm, totalt 310 kvm. 49 kvm gemensamma lokaler i källaren i form två köksförråd svalt och torrt, musikrum, badrum och bastu med wc. I källaren finns också ytterligare två gemensamma förråd (ett för allt mellan himmel och jord och ett arkiv), cykelrum och motionsrum.

På husets gård finns cykelplatser under tak samt ett trädgårdsförråd, bouleplan, sittplatser, gräsmatta, rabatter och buskplanteringar. Gården i söder är en stor tillgäng och var extra värdefull under coronapandemin. Högst upp finns en stor takterrass med sittgrupp, solstolar, blomkrukor och litet förråd direkt utanför hyresgästlokalen samt husets egna bikupor.

Vi kommer att berätta om huset och göra guidade visningar genom de gemensamma lokalerna. Man kan okcså köpa kaffe och hembakta bullar, få information om kollektivhis och prata med oss boende.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

1993

Fastighetsägare

AB Familjebostäder

Arkitekt

Jan Lundquist Arkitektkontor

Fatbursgatan 29 A, 119 54 Stockholm

Typ av visning

Öppet hus, Guidad visning inomhus, Information om kollektivhus

Föranmälan

Nej

Mat i närheten

Vi säljer kaffe, te och och hembakat kaffebröd

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassat, För hela familjen

Språk

Svenska, English

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page