top of page

Open House
Stockholm 2022

5:e Hötorgshuset

Guidad visning inomhus

 Fredag: 

Stängt

 Lördag: 

11, 12, 13, 14

 Söndag: 

11, 12, 13, 14

Johan Strindberg

Foto: 

Tema:

Arkitektur - nu & då

5:e Hötorgshuset, precis vid Sergels torg, är en nyckelbyggnad i svensk modern arkitektur. Huset uppfördes i en tid som präglades av stor framtidstro i efterkrigstidens Sverige och tanken var ett det skulle bli en levande mötesplats där kultur- och stadslivet kunde spira – en ambition som infriats på allvar på senare år. I dag finns här bland annat digitala kulturcentret Space. På den guidade visningen får du njuta av utsikten över city från våning 15 och lära dig mer om husets och platsens spännande historia. Vi berättar också mer om hur vi arbetar med hållbar ombyggnation för nya hyresgäster som flyttar in i huset!

Besökare till de guidade visningarna samlas vid entrén. Eftersom ombyggnation pågår behöver alla besökare få skyddskläder på plats (hjälm, väst och skor). Visningarna är 45 minuter långa och startar varje hel timme under lördag och söndag: Klockan 11, 12, 13, och 14.

Mer fakta om objektet

Byggnadsår

1960-1961, ombyggnation 2019-2021.

Fastighetsägare

AMF Fastigheter

Arkitekt

Sven Backström och Leif Reinius

Mäster Samuelsgatan 45, Stockholm

Typ av visning

Guidad visning inomhus

Föranmälan

Ja

Mat i närheten

Café

Tillgång till WC

Nej

Tillgänglighet

Rullstolsanpassat

Språk

Svenska

P.S. Du har väl inte missat att det finns fler bilder på objektet eller att du kan få en vägbeskrivning till det i kartan längst ner på sidan?

Om platsbokning finns tillgänglig hittar du till bokningssidan genom att trycka på ikonen i faktarutan.

Karta
bottom of page