top of page
Sergelhusen_Jens Aronsson_04.jpg

Delta som volontär

Vi söker volontärer för att genomföra Open House Stockholm! Som volontär kan du hjälpa till med visning av festivalens byggnader, objekt och platser. 

Volontärens roll under dagen

  • Stödja utställare för att underlätta deras öppnande

  • Arbeta som informatör för Open House Stockholm

  • Förbättra besökarnas kunskaper och hjälpa oss att uttrycka evenemangets värde

  • Representera organisationen för att stödja syftet med att "involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande”.

Regnparken och skyfallsdammen_Ina Andreolli_02.jpg
Campus Albano_Jens Aronsson_09.jpg

Daniel Ruotsalainen, Civilingenjör från KTH, var verksam som allmänhetens representant i Open House Stockholms styrelse 2018.

Redan under studietiden engagerade han sig som volontär under Open House Stockholm, under festivalerna 2019, 2020, 2021 och 2022 var han områdesansvarig. 

Så här beskriver Daniel arbetet som volontär:

"Det var jätteroligt att vara volontär under Open House Stockholm. Första året blev jag inbjuden att vara med av mina kompisar och bidrog under en heldag till festivalen. Efterföljande år kändes det naturligt att fortsätta engagera sig ännu mer. Att vara volontär gav mig möjlighet att se hur festivalen fungerar från insidan, att knyta många nya kontakter. Det är alltid givande att engagera sig och en förening som Open House är ju helt beroende av att det finns personer som engagerar sig ideellt. Så detta är något jag varmt kan rekommendera." 

Volontärsbeskrivningar

Under festivalen har vi olika typer av volontärsroller.

Områdesansvarig

Som områdesansvarig är du ansvarig för flertalet objekt/programpunkter inom ett geografiskt område. Du håller kontakten med utställarna och är behjälplig med att svara på deras frågor innan och under festivalhelgen. Du ansvarar för ett antal objektvärdar som finns vid objekten inom ditt område. Du är projektgruppens förlängda arm under festivalhelgen och en viktig pusselbit i festivalens genomförande.

Är eleven en stapelvara_Ola Hedin_02.jpg
Medborgarhuset_Anastasia Angeli_02.jpeg

Objektvärd
Som objektvärd är du precis som det låter, värd vid ett objekt. Du hälsar besökarna välkomna, delar ut programblad och hjälper utställaren med att exempelvis ordna köer, läsa av biljetter, räkna besökare mm samt svarar på frågor om festivalen. Du arbetar direkt under en områdesansvarig som finns till din hjälp och stöd under festivalhelgen. Att delta som objektvärd är ett ypperligt tillfälle att börja engagera sig på och bli en del av festivalen.

Fotovärd
Som fotovärd jobbar du med festivalens fotoverksamhet under festivalhelgen. Du, tillsammans med andra fotovärdar besöker objekten och fotar under festivalen. Att delta som fotovärd är ett ypperligt tillfälle att börja engagera sig på och bli en del av festivalen.

Sergelhusen_Ina Andreolli_04.jpg
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page