top of page
sergelhuset__DSF1025 (1).jpg

OPEN HOUSE STOCKHOLM 

DIGITALT PROGRAM 2020

medborgarhuset.jpg

Medborgarhuset

Följ med in i Medborgarhusets nyrenoverade lokaler!

 

Medborgarhuset har genomgått en omfattande renovering under åren 2016-2020. Våra guider berättar om vad som hänt i huset under renoveringen, vad är nytt och vad är bevarat. Få en unik visning av husets lokaler som vanligtvis inte är öppna för allmänheten.

Sergelhuset

Sergelhuset är ett ny- och ombyggnadsprojekt som pågått mitt i Stockholms city sedan 2017. Fastigheten, som består av tre huskroppar, är en del av det större stadsutvecklingsprojektet Sergelstan. Vid utvecklingen har fokus legat på att skapa en plats där människor kan trivas. Nu står huset snart klart med nya kontor, eventytor, bostäder, restauranger, butiker och upplevelser.

Fastigheten miljöcertifieras enligt LEED Platina. Valet att inte riva hela kvarteret, utan att istället bygga om, har varit en viktig del i certifieringen.

TMRW.Vasakronan.Sergelstan.View.4.Master
Bobergsskolan_Foto-Mattias Hamren_SISAB_

SISAB Skolkultur

Appen innehåller tre olika konst- och arkitekturrundor utomhus: en som visar Bobergsskolans exteriör, en som berättar ingående om fyra skolor och en förskola i Älvsjö, samt en som mycket kortfattat beskriver några skolor på Södermalm.

Stadsarkivet Kungsklippan

360°-tur genom Stadsarkivet Kungsklippan

 

Har du funderat på hur Stadsarkivets lokaler ser ut? Här har du möjlighet att titta runt bland magasin, läsesalar och andra skrymslen och vrår på Stadsarkivet Kungsklippan i 360 grader. 

 

Leta efter hotspots för att lära dig mer om Stadsarkivets lokaler och vad som finns i arkiven.

lasesalen_360.jpg

KTH Live-in lab

Läs följande riktlinjer innan du tar en 3D virtuell rundtur:

Videon är inte helt kompatibel med Internet Explorer, så öppna i Google Chrome för en bättre upplevelse.

Videon börjar alltid i källaren och du kan gå mot kontoret. För att besöka andra platser, använd genvägsfunktionen Highlights (med en uppspelningknapp) i det nedre vänstra hörnet på skärmen. Genvägarna till Highlights är i allmänhet det bästa sättet att flytta mellan platser.

Videon innehåller taggar i form av cirklar på olika platser. Dessa taggar innehåller länkar till pågående projektwebbsidor, färdiga projekt och allmän information. Projektmärken placeras där själv projektet äger rum i testbädden och där data samlas in. 

Vill man istället gå runt på platsen själv så kan man använda nedanliggande 3D-program.

  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page