top of page

Open House Stockholm 2023

Värmeverket “The Art of Repurposing - Creative Hubs and Experimental Neighbourhoods”

Foto:

Vera Claesson & Ida Jura

Staden växer, Stadsliv, Arkitektur nu & då

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

Fredag:

till

Lördag:

10:00

till

11:30

Söndag:

till

Värmeverket är en kreativ hub i en övergiven värmeverksanläggning i Bredäng. Vi stödjer kreatörer och unga inom kulturindustrin.

Värmeverket designades av arkitekten Carl-Evin Sandberg. Den 5000 kvadratmeter stora betonglabyrinten öppnade sina dörrar i början av 1960-talet och var den centrala uppvärmningskällan för stora delar av Bredäng. Värmen kom från förbränning av olja. När fjärrvärme infördes upphörde verksamheten, och fastigheten stod tom i nästan 50 år - tills 2017 när vi flyttade in och påbörjade en ny resa, med en helt annan typ av energi som kärna

Den äldre industriella charmen är tillvaratagen väl och är samtidigt sammanvävd med moderna attribut som löper genom hela byggnaden och öppnar upp för att betraktas och inspireras.

Det stora ljusinsläppet tränger sig igenom våra vackra glasblocksfönster med högt i tak från tidig morgon till kväll och lyfter fram de varma tegelväggarna som sammansluter betonggolvet i samma estetik.

Värmeverket tillhandahåller möjligheter för kreatörer, musiker och konstnärer av olika slag och på varierande nivåer att växa och ta sina karriärer till nästa nivå genom stipendier, utbildningsprogram, karriärutveckling och nätverk. Vi erbjuder tillgång till eftertraktade faciliteter: musik- och podcast, event, co-working, film, dans och en kreativ verkstad där medlemmar kan nyttja dessa unika faciliteter för att samarbeta och utbildas. Värmeverket är inte bara en plats, det är en mötespunkt där olika målgrupper från olika delar av staden kan samlas, interagera och vara språngbräda för en kreativ karriär.

Byggnadsår

Under renovering sedan 2017

Arkitekt

Panncentralen ritades av Carl-Evin Sandberg på 60-talet, renoveringen sedan 2017 är genomförd av Värmeverkets interdisciplinära team.

Fastighetsägare

Verket AB

Föranmälan

Ja

Hitta hit

Mötesplats:

Huvudentrén till Värmeverket är en vit dörr under ett halvt tak på den främre glasfasaden. Vi kommer att träffas i det första rummet när du kommer in.

Adress:

Bredängsvägen 203, Skärholmen, Sverige

Språk

Engelska

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

För hela familjen, Ej tillgänglighetsanpassad

Information inför ditt besök

Mat i närheten

Ej tillgång till mat

Hemsida

Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
bottom of page