top of page

Open House Stockholm 2023

Välkommen till Fisksätra

Foto:

Stena Fastigheter

Hållbarhet, Arkitektur nu & då, Staden växer

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

Fredag:

till

Lördag:

10:00

till

13:00

Söndag:

till

Fisksätra, ett av våra största stadsutvecklingsprojekt! Här ser du prisade VRS Nacka och Folkets Hus, tar del av utvecklingen med nya hus, nytt centrum och modernisering av 70-talets miljonprogram.

Välkommen att ta del av utvecklingen av Fisksätra.
Fisksätra är det bästa av flera världar! Här finns natur och skärgård utanför knuten och storstaden bara 20 minuter bort. Här är finns ett rikt föreningsliv, en mångfald av människor i olika åldrar, med olika bakgrunder och erfarenheter. Nu gör Stena Fastigheter plats för fler att upptäcka Fisksätra.

Nyproduktion
Vi gör plats för fler Fisksätrabor genom att bygga ca 370 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter. Av de 370 nya bostäderna är ca 200 under produktion och redan under 2024 välkomnas nya kunder. Förutom bostäder bygger vi även ett äldreboende och förskola.
Sedan några år äger och förvaltar vi även Viktor Rydberg skola Nacka och Fisksätra Folkets Hus. Dessa är två nybyggda /ombyggda centrala pusselbitar i vår utveckling av Fisksätra.

Centrum
Vi bygger även om och ut Fisksätra centrum med butiker, restauranger, gym, vårdcentral och bibliotek. Det blir nya och moderniserade tekniska installationer, nya ytskikt i kundstråk och butiksytor, nya fasadpartier och nya entréer med uppgraderad belysning som
möjliggör ett modernt, trivsamt och tryggt centrum för närservice som vi hoppas även kommer locka besökare som tycker det är värt en resa till Fisksätra.
Här har arkitekten valt kvalitativa material och en harmonisk material- och kulörkarta som hämtas från den befintliga miljön och närheten till naturen. Ett karaktäristiskt terrazzogolv och ett undertak med specialmönstrad perforering med ett abstrakt mönster av lövverk är exempel på detta.

Befintlig byggnation
I Fisksätra äger och förvaltar Stena Fastigheter idag ca 2 600 lägenheter. Byggnaderna är tidstypiska för 70-talets miljonprogram. Med 50 år på nacken moderniserar och framtidssäkrar vi nu byggnaderna för en hållbar framtid. Det gör vi genom takbyte, installation av solceller, garagerenovering, nya tekniska installationer och system samt trygghetsåtgärder såsom elektroniska passersystem.

Byggnadsår

70-tal, om- och nybyggnad 2020-tal

Arkitekt

-

Fastighetsägare

Stena Fastigheter

Föranmälan

Nej

Hitta hit

Mötesplats:

Fisksätra Folkets Hus

Adress:

Fisksätra torg 18, 133 41 Saltsjöbaden, Sverige

Språk

Svenska

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad, För hela familjen

Information inför ditt besök

Mat i närheten

Kiosk, Café, Restaurang, Mataffär

Hemsida

bottom of page