top of page

Open House Stockholm 2023

Tekniska nämndhuset

Foto:

Johannes Forss

Arkitektur nu & då

Guidad visning inomhus

Fredag:

15:00

till

16:45

Lördag:

till

Söndag:

till

I Tekniska nämndhuset huserar flera av Stockholms stads förvaltningar. Byggnadskomplexet är en uppvisning i 60-talets tegelarkitektur och har nyligen genomgått en övergripande modernisering.

När Tekniska nämndhuset invigdes 1965 var det en av Sveriges största kontorsbyggnader. Precis som då används huset idag av medarbetare i Stockholms stad, anställda på det som tidigare kallades för tekniska förvaltningar, numera fackförvaltningar. Många känner nog igen byggnaden vars öppna läge gör den väl synlig vid foten av Kungsholmsbron. Huset är byggt i gedigna material som tegel, granit och betong och originalutförandet är välbevarat i exteriören och i flera av de gemensamma utrymmena invändigt. Kontorsmiljöerna har renoverats i omgångar genom åren, men det är först nu som en genomgående modernisering genomförts. I projektet, som färdigställs under hösten 2023, har huset anpassats och utvecklats enligt dagens standard och arbetsformer, samtidigt som kulturhistoriska byggnadsdelar har bevarats och rustats upp. I Tekniska nämndhuset finns även ett stort antal konstverk som tillhör Stockholms stads konstsamling.

Ta chansen och besök en klassisk 60-talsbyggnad och en arbetsplats som sällan är öppen för allmänheten!

Guidade visningar kl 17 och 18 under fredagen (29/9). Samling vid huvudentrén på Fleminggatan 4. Max antal per visning: 20 pers.

Byggnadsår

1963-1965, ombyggnation i flera omgångar varav den senaste 2023.

Arkitekt

Nils Sterner och Carl-Olof Deurell. Utemiljöer av trädgårdsarkitekten Walter Bauer. Arkitekter delaktiga i moderniseringen 2023 är PE Arkitektur, AIX Arkitekter och Link Arkitektur.

Fastighetsägare

Stockholms stad/fastighetskontoret

Föranmälan

Nej

Hitta hit

Mötesplats:

Samling utanför huvudentrén, Fleminggatan 4.

Adress:

Fleminggatan 4, 112 26 Stockholm, Sverige

Språk

Svenska

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad

Information inför ditt besök

Mat i närheten

Café, Restaurang

Hemsida

Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
bottom of page