top of page

Open House Stockholm 2023

Restaurang Rummel - träpaviljong i Hagastaden

Foto:

Emil Fagander

Staden växer, Hållbarhet, Stadsliv, Arkitektur nu & då

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

Fredag:

till

Lördag:

08:00

till

09:00

Söndag:

08:00

till

09:00

Våren 2023 slogs portarna upp till restaurang Rummel, belägen i en vacker paviljong av trä på Norra Stationsgatan i Hagastaden. Upptäck spännande arkitektur i en framväxande stadsdel!

Den spektakulära paviljongen i trä bjuder på en spännande form och ett modernt uttryck. Byggnaden är 375 kvm och är belägen i mötet mellan Norra Stationsgatan och Dalagatan. Fastighetsägare är Humlegården Fastigheter och arkitekter är den danska byrån Henning Larsen Architects. Interiört sätter den svävande träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar tonen. Väggarna är klädda med kork, som både ger ett varmt uttryck, bidrar till god akustik och är hållbart. Byggnadens form skapar spännande utblickar och en varierad miljö, där en högre del riktar sig mot de uttrycksfulla Norra Tornen och en lägre del mot Vasastadens anrika kvarter.

Inredningen är signerad Millimeter Arkitekter som tillsammans med krögarna på Restaurang Rummel har skapat en stilfull miljö som samtidigt känns inbjudande och varm. Här möts modern möbelformgivning med klassiska och karakteristiska krogdetaljer som vävts samman med lokalens moderna estetik.

Byggnaden är en del av Humlegårdens satsning Norra Station, ett levande kvarter som rymmer kontor, restauranger, service och konst. Intill den nya paviljongen kommer det att skapas ett torg, som ska bli en välkomnande och gemytlig plats där mötet mellan människor står i centrum. Våren 2024 öppnar ytterligare två restauranger i kvarteret, som Humlegården vill göra till en ny destination för mat och dryck i Stockholm.

Visningar sker kl. 10 och kl. 11 under lördag och söndag. Visningen tar cirka 30 minuter. Samling utanför paviljongen.

Byggnadsår

2023

Arkitekt

Henning Larsen Architects

Fastighetsägare

Humlegården Fastigheter

Föranmälan

Ja

Hitta hit

Mötesplats:

Vid adressen

Adress:

Norra Stationsgatan 59, 113 43 Stockholm, Sverige

Språk

Svenska

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad

Information inför ditt besök

Mat i närheten

Kiosk, Restaurang

Hemsida

Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page