top of page

Open House Stockholm 2023

Kollektivhuset Färdknäppen

Foto:

Kerstin Kärnekull

Stadsliv

Öppet hus, Guidad visning inomhus

Fredag:

till

Lördag:

till

Söndag:

11:00

till

14:00

Ett kollektivhus för andra halvan av livet med 43 lägenheter 1-3 rum och kök och ca 350 kvm gemensamma lokaler. Gemensam mat 5 dagar i veckan och en rad olika aktiviteter.

Kollektivhuset Färdknäppen har planerats av en grupp blivande hyresgäster i samarbete med arkitekten Jan Lundquist och AB Familjebostäder. Vi flyttade in 1993. I huset finns 43 lägenheter från ettor till treor och gott om välplanerade gemensamma lokaler. Lägenheterna är normala med kök och badrum/duschrum, men när de byggdes var de mindre än dåtidens bostäder. Vi använde i stället 10 % av ytan till gemensamma ytor.
Lokalerna är flexibla och har glasade fönster mot kommunikationsytorna. På bottenvåningen finns 234 kvm gemensamma lokaler inkl. entréhall varav kök 54 kvm, matrum 56 kvm och allrum ca 45 kvm, hobbyrum, datorrum, textilrum och wc (soprum, cykelrum, korridorer, tvättstuga och textilrum/mangelrum är inte inräknade i ytan).
Dessutom finns hyresgästlokal med pentry och braskamin (ca 15 kvm), 3 gästrum och ett kontor á 13 kvm, totalt 310 kvm. I källaren finns 49 kvm gemensamma lokaler i form av två matförråd, svalt respektive torrt, musikrum, badrum, bastu med wc och motionsrum. Till detta ytterligare två gemensamma förråd (ett för allt från julgransfötter och extrasängar till toalettpapper, arkiv och cykelrum.
På husets gård finns cykelplatser under tak samt ett trädgårdsförråd, bouleplan, sittplatser, rabatter och kryddplantering och en gräsmatta. Gården med sitt söderläge är en stor tillgång och var extra värdefull under coronapandemin. Högst upp, utanför hyresgästlokalen finns en stor takterrass med sittgrupp, solstolar, blomkrukor och ett litet förråd.
Vi berättar om huset och göra guidade visningar genom de gemensamma lokalerna. Man kan också köpa kaffe och hembakta bullar, få information om kollektivhus och prata med oss boende.

Byggnadsår

1993

Arkitekt

Jan Lundquist

Fastighetsägare

AB Familjebostäder

Föranmälan

Nej

Hitta hit

Mötesplats:

Vid adressen

Adress:

Fatbursgatan 29A, 118 54 Stockholm, Sverige

Språk

Svenska, Engelska

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad

Information inför ditt besök

Mat i närheten

Ej tillgång till mat

Hemsida

Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
  • nyhetsbrev_edited
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page