top of page

Open House Stockholm 2023

Fisksätra Folkets Hus

Foto:

Stena Fastigheter/Pixprovider

Hållbarhet, Arkitektur nu & då, Staden växer

Guidad visning utomhus, Guidad visning inomhus

Fredag:

till

Lördag:

10:00

till

13:00

Söndag:

till

Byggnaden välkomnar dig både med sin placering, gestaltning och verksamhet. Ritad av Thomas Sandell, Sandellsandberg, med en tydlig identitet i sig själv men även för Fisksätra.

Sedan 2020 ligger Fisksätra Folkets Hus på en central, synlig och tillgänglig plats i Fisksätra. Med sin gestaltning, utformning och inbjudande del välkomnar byggnaden och dess verksamhet både nya och befintliga besökare till Fisksätra.

Byggnaden är ritad av Thomas Sandell, Sandellsandberg. Det var när Folkets Hus behövde tillfälliga lokaler, då skolan som de var inhysta i skulle byggas om, som tanken växte fram att gestalta Folkets Hus som en tillfällig byggnad, ett tält. En design influerad av den nomadiska livsstilen där Koppartälten i Hagaparken, som från start var avsedda som tillfälliga byggnader men som fått stå kvar och som även med tiden blivit lite av ett landmärke för Stockholm, varit en inspirationskälla.

Fasaden som är i enhetlig volym och fungerar på både väggar och tak är en grön sinuskorrugerad plåt som är formbar och ger byggnaden ett textilt uttryck. Färgen är dessutom ytterligare en blinkning åt koppartälten i Haga.

Ett tydligt designelement är det 30 meter långa takfönstret som tillsammans med de triangulära fönstren skapar en härlig inomhusatomsfär. Byggnaden är i sin identitet tydlig och identitetsskapande i sig själv men även för Fisksätra. Det är en byggnad som axlar att vara ett kulturellt nav och attraherar människor i alla åldrar och med olika bakgrunder.

Fisksätra Folkets hus är ett av Nacka kommuns fyra kulturhus och fungerar som en infrastruktur för kulturaktörer, föreningar och andra kulturaktiviteter i Fisksätra. Här finns Folkets rum med scen tillsammans med danssal, bild, - form- och musikverkstäder, café och en öppen plats för medborgarna.

År 2020 mottogs första pris i tävlingen Design S för bidraget Folkets Hus Fisksätra i kategorin Arkitektur.

Byggnadsår

2020

Arkitekt

Sandellsandberg

Fastighetsägare

Stena Fastigheter

Föranmälan

Nej

Hitta hit

Mötesplats:

Vid adressen

Adress:

Fisksätra torg 18, 133 41 Saltsjöbaden, Sverige

Språk

Svenska

Tillgång till WC

Ja

Tillgänglighet

Rullstolsanpassad, För hela familjen

Information inför ditt besök

Mat i närheten

Kiosk, Café, Restaurang, Mataffär

Hemsida

Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
bottom of page