top of page

Vasakronan låter besökarna upptäcka stadsutveckling både högt och lågt under Open House Stockholm

Anna Nordin från Vasakronan, som är en av Open House Stockholms partners, har svarat på tre frågor om deras engagemang i evenemanget och presenterar stolt de programpunkter som besökare kan utforska under festivalen.

Vad är det bästa med att vara med i Open House Stockholm?

Det bästa med att vara med i Open House är såklart att få träffa intresserade och nyfikna människor. Att få bjuda in till, och visa upp, våra stadsutvecklingsområden och några av alla de byggnader vi är så stolta över.


Vad ser ni fram emot mest under festivalhelgen?

Vi ser fram emot att berätta om våra tankar, framtidsvisioner och historiken bakom våra stadsutvecklingsområden, samt de samarbeten vi har för att möjliggöra vårt arbete. Vi ser också verkligen fram emot att få visa upp ett av våra nyaste områdesprojekt i city – Sergelgatan och Hötorgshus 2 som omsorgsfullt renoverats inför framtiden. Helt enkelt låta allmänheten komma in bakom våra kulisser och lära känna oss på Vasakronan lite bättre.


Kan ni ge en ledtråd på någon av programpunkterna ni ska visa upp under festivalen?

Ledtråden kanske kan vara fågel, fisk och mittemellan. Vi kommer bjuda på utsikt från hög höjd mitt i city från Hötorgshus 2, men också visa upp Sergelterassen som befinner sig betydligt närmare marken och nu är öppen för allmänheten. I en annan rundtur visar vi vår coworking Arena Sergel där den nedersta våningen bjuder på ett bevarat bankvalv från byggnadens förra hyresgäst. En blandning av högt upp och långt ner.


Besök Vasakronans programpunkter under festivalen:


Comentarios


bottom of page