top of page

Stena Fastigheter visar upp stadsutvecklingen i Fisksätra under Open House Stockholm

Caroline Pettersson från Stena Fastigheter, som är en av Open House Stockholms partners, har svarat på tre frågor om deras engagemang i evenemanget och presenterar stolt de programpunkter som besökare kan utforska under festivalen.

Varför har ni valt att delta som partner i årets festival?

Stena Fastigheter har valt att delta som partner till årets Open House-festival dels för att vi tycker det är en fantastisk festival för allmänheten att ta del av Stockholm på ett annat sätt och dels genom att det ger oss möjlighet att visa upp vad vi håller varmt om hjärtat – att utveckla och förvalta med omtanke. Vi väljer också att inte gå in med bara en byggnad att titta på utan möjligheten att få uppleva en större stadsdelsutveckling där många pusselbitar läggs för att skapa trygga och trivsamma kvarter.


Vad ser ni fram emot mest under festivalhelgen?

Vi hoppas på många nyfikna besökare som vi får möjlighet att visa upp Fisksätra för. Fisksätra är dessutom ett av våra största stadsutvecklingsprojekt, där vi just nu både bygger nytt, bygger om och låter 70- talets miljonprogram framtidssäkras. I Fisksätra finns en stor gemenskap och närhet, både närheten till varandra men också genom sitt läge till staden, havet och naturen, och det vill vi att fler ska få ta del av.

Kan ni ge en ledtråd på någon av programpunkterna ni ska visa upp i festivalen?

Man kommer bland annat att få titta in i prisvinnande byggnader som har väldigt viktiga funktioner i samhället.


Besök Stena Fastigheters programpunkter under festivalen:


Comments


bottom of page