top of page

Sfx-elever vidgar sitt kontaktnät till den svenska samhällsbyggnadsbranschen

Drygt 30 arkitekter och ingenjörer från Sfx, Svenska för yrkesutbildade, samlades den 12 september för att få veta mer om Open House Stockholm och få en rundvandring av Vasakronans lokaler.

Rundvandring på Arena Sergel. Foto: Natalie Kokkalis

Inledde gjorde Joanna Messmer, projektchef för Open House Stockholm, med att berätta om konceptet Open House som startades i London 1992 och idag finns i 55 städer världen över. Eleverna fick också veta allt om Open House Stockholm och årets kommande festivalhelg.

Joanna Messmer presenterar Open House Stockholm. Foto: Natalie Kokkalis

Arkitekterna och ingenjörerna är alla elever på Sfx, Svenska för yrkesutbildade, som är svenskundervisning med fokus på yrkesspråket. Det ger också en möjlighet att lära sig hur arbetsmarknaden och ens yrke fungerar i Sverige. Syftet är att förkorta tiden till arbete eller företagande. Sfx är ett samarbete mellan kommunerna i Stockholms län med syfte att ta tillvara nyanländas yrkeskompetens.


- Det är en självklarhet för oss att bidra till att få in en fot i den svenska arkitektur- och samhällsbyggnadsbranschen samt att kunna vidga sitt kontaktnät, säger Joanna Messmer, projektchef för Open House Stockholm.

Takterassen på Malmskillnadsgatan 36. Foto: Natalie Kokkalis

Efter många frågor om Open House från eleverna visade Marta Jarzabek Hulthén och Peter Östman från Vasakronan upp deras huvudkontor samt Arena Sergel, Vasakronans coworking-koncept, på 3 000 kvadratmeder på Malmskillnadsgatan.


Vasakronan, som är en av Open House Stockholms partners, kommer under festivalhelgen visa upp just Vasakronans huvudkontor och Arena Sergel - Framtidens kontor för allmänheten. De visar även upp Sergelgatan & Hötorgshus 2 samt Sergelpavijlongen.

Comments


bottom of page