top of page

Samhörighet och arkitektur: Lucas upplevelser i Vilnius

Lucas, en av våra hängivna volontärer, har just återvänt från sitt utbyte hos Open House Vilnius där han upplevde en helg full av arkitektur, kultur och gemenskap. Han beskriver festivalen som “givande och vänskaplig” och betonar de unika möjligheter som internationella utbyten erbjuder för både personlig och professionell utveckling. 


Under helgen hjälpte Lucas till som volontär vid olika byggnader och interagerade aktivt med besökarna, vilket gav honom en djupare förståelse för arkitekturens roll i stadsbildningen. Höjdpunkten på hans resa var besöket vid Filharmoniska palatset, en byggnad som inte bara imponerade med sin arkitektur utan även med dess historiska betydelse. Festivalen erbjöd även sociala evenemang som förstärkte känslan av samhörighet bland deltagarna. Lucas uppskattade särskilt de kvällsevent som arrangerades, vilka skapade en plattform för volontärerna att knyta kontakter och dela erfarenheter. Slutfesten var ett utmärkt tillfälle för detta, med musik och dans som firade deras gemensamma insatser.Lucas betonar mötena med andra volontärer från Europa som en central del av sitt utbyte.

- Att lära känna volontärer från Litauen, Ukraina, Tyskland och Irland var det bästa med resan. Jag har fått vänner som jag kommer träffa igen, berättar Lucas och rekommenderar starkt framtida utbyten och ser stort värde i de nya perspektiv och den förståelse man får. 


Vill du engagera dig som volontär under Open House Stockholm 4-6 oktober 2024 och då få möjlighet att också bli utbytesvolontär?

 


Open House Europe är ett treårigt samarbetsprojekt mellan 14 europeiska Open House-städer med en gemensam vision om att främja arkitektur och samhällsbyggnad som en positiv förändringskraft. Volontärsutbytesprogrammet innebär att volontärer från partnerstäderna inom Open House Europe får möjligheten att åka på volontärsutbyte till en annan partnerstad och delta i deras lokala festival.


Projektet medfinansieras av Europeiska Unionen.

 

Komentar


bottom of page