top of page

Öppenhet och nyskapande arkitektur: Klaras äventyr i Prag 

Nyligen återvände vår engagerade volontär Klara Nordgren från ett inspirerande utbyte i Prag, där hon, tillsammans med andra arkitekturentusiaster från hela Europa, deltog i Open House Prags festival. Utbytet beskriver Klara som en ögonöppnare till hur arkitektur och kultur kan sammanflätas och bjöd på många värdefulla lärdomar.


Under sin vistelse fick Klara möjlighet att uppleva hur Prag särskilt anpassar sina guidade turer för att göra arkitekturen tillgänglig för alla. Genom innovativa metoder som 3D-modeller, information i punktskrift samt ritningar med texturer lyckas Open House Prag förmedla byggnadernas skönhet även till besökare med synnedsättningar.

 

En av höjdpunkterna under festivalen var besöket vid Velký Strahovský-stadion, Europas största fotbollsarena, rik på både arkitektur och historia.

 

- Den var hisnande stor och bar på mycket historia, berättar Klara.Upplevelsen beskriver Klara som inspirerande och givande. Hon framhäver speciellt de kulturella mötena och upplevelserna.

 

- Att besöka en stad genom volontärsutbytet var en av de mest givande resorna jag gjort. Du får en större förståelse för stadens historia när du får gå in i byggnader och höra berättelser om dem. Du träffar även många människor som brinner för arkitektur vilket är väldigt inspirerande, säger Klara.

 

Hon rekommenderar starkt framtida utbyten för alla som är intresserade av att fördjupa sin förståelse för arkitektur och träffa likasinnade människor!


Vill du engagera dig som volontär under Open House Stockholm 4-6 oktober 2024 och då få möjlighet att också bli utbytesvolontär?


 

Open House Europe är ett treårigt samarbetsprojekt mellan 14 europeiska Open House-städer med en gemensam vision om att främja arkitektur och samhällsbyggnad som en positiv förändringskraft. Volontärutbytesprogrammet innebär att volontärer från partnerstäderna inom Open House Europe får möjligheten att åka på volontärsutbyte till en annan partnerstad och delta i deras lokala festival.


Projektet medfinansieras av Europeiska Unionen.

  

Comentários


bottom of page