top of page
Norra-Djurgårdsstaden_01_Bild_Eric_Cung-Dinh_Stockholms-stad.jpg

NORRA DJURGÅRDSSTADEN

Smart arkitektur och gröna lösningar i Norra Djurgårdsstaden.

Följ med på en guidad tur i Norra Djurgårdsstaden där du får ta del av både spännande arkitektur och hållbara lösningar för framtiden. Vi kommer bland annat att se hur dagvatten hanteras med dammar och växtlighet, och hur området anpassas för kommande klimatförändringar.

Vi kommer att guida vid fyra tillfällen på lördag och fyra tillfällen på söndag 2–3 oktober. Visningarna vara i ca 75 min. Under lördagens turer kommer vi även att besöka Berghs School of Communication som nyligen flyttat in i varsamt nyrenoverade lokaler i det gamla Gasverket.

Under vandringen får du lära känna stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden. Området omvandlas från stängd industri, gasproduktion och hamnverksamhet till ett modernt bostadsområde. Här finns stor arkitektonisk variation med både kända och mindre kända arkitekter representerade. Ett utvecklat samarbete mellan byggaktörer och Stockholms stad har skapat ett framåtblickande och inte minst hållbart resultat.

Norra Djurgårdsstaden är Stockholms grönaste stadsdel och klimatfrågorna är en central del i områdets utveckling. Det återspeglas i arkitekturen och gårdarna genom integrerad grönska och ekosystemtjänster.

Ett vanligt år brukar Norra Djurgårdstaden ta emot 6000–7000 besökare från 60 olika länder, men det senaste dryga året har det sett annorlunda ut. Därför är vi extra glada att kunna visa upp stadsdelen under Open House Stockholm även i år.

Boka din plats på en av åtta turer under två dagar nedan.

Foto: 1. Eric Cung Dinh, 2. David Lönn, 3. Eva Nielsen

År för byggnation: 2011–2021

Hemsida: https://vaxer.stockholm/norradjurgardsstaden/

  • Anpassad för hela familjen

  • Café, fik eller restaurang finns i närheten

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page