lör 02 okt. | Kärrtorpsplan 7, 121 55 Johanneshov

Kärrtorps Centrum

Guidad visning av nyrenoverade Kärrtorps Centrum. Möt landskapsarkitekterna som ligger bakom det ”nya” torget. De berättar om tankarna med förändringen och arbetet som pågått under många år.
Registrering är stängd
Kärrtorps Centrum

Tid och plats

02 okt. 2021 11:00
Kärrtorpsplan 7, 121 55 Johanneshov, Extra platsinformation: Vi ses på torget, vid långbordet utanför kafé Ma Baker. Närmaste kommunikation: t-banestation Kärrtorp.

Om evenemanget

Guidad visning av nyrenoverade Kärrtorps Centrum. Möt landskapsarkitekterna som ligger bakom det ”nya” torget. De berättar om tankarna med förändringen och arbetet som pågått under många år. Kärrtorpsplan med sin låga bebyggelse från 1950-talet, hästkastanjerna som bildar det väl avvägda "torg-rummet", dammen, beläggningen med rundlar av smågatsten, massiva granitmurar och trappor har utvecklats och återuppstått. Efter en samrådsprocess ville vi skapa en plats där alla kan trivas och där vardagslivet blir någonting mer än det förväntade. Stommen är beläggningen med sina rundlar som nu håller samman rummet och klarar vår tids krav på tillgänglighet, de inbjudande färgerna och de oväntade möblerna.

Extra platsinformation: Vi ses på torget, vid långbordet utanför kafé Ma Baker. Närmaste kommunikation: t-banestation Kärrtorp.

Fotograf: Åke Eson Lindman

Fastighetsägare: Exploateringskontoret, Stockholms stad

Arkitekt: Nyréns Arkitektkontor. Möt Bengt Isling, Madelaine From Björk och Hannes Kuortti.

Ombyggnation: Klar 2021

Hemsida: www.nyrens.se/projekt/karrtorps-centrum

  • Tillgänglig för rullstolsburna
  • Tillgänglig för hörselskadade (om tex. mikrofon, hörselslinga finns)
  • Café, fik eller restaurang finns i närheten

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
  • Biljett
    0 kr
    0 kr
    Slutsåld
Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang